Mail me for more information, voor meer informatie.

Geef je voor activiteiten op via mail: brefeldtka@gmail.com of bel Teresa: 06-52140893.

Yoga voor ouderen bij Stichting 55+, Enschede, live

Dynamische meditatie 'Meditatie met Gratie' op mantra muziek met dans en gebaar, live en online

Buiten-yoga in de zomermaanden, in het G.J. van Heekpark

Leefstijltraining 90-daagse met yoga, wandelen en lichaamswerk, combinatie live en online

Shakti Dance(R), de yoga van de dans

 

Shakti Dance® ~ “The Yoga of Dance” combineert beweging, adem, lichaamswerk en de vibratie van geluid met bewustzijn.
Ervaar de alchemie van de harmonische resonantie door gracieuse, ritmische, organische flow en kom in het nu, in bewustzijn van al wat is.
Om je ware zelf op creatieve manier te uiten.

De acht onderdelen helpen het lichaam te versterken en geestelijk diep te ontspannen, om je na afloop vrij en vitaal de wereld in te gaan.

 

 

*De Meditatie met Gratie workshops beginnen met voorbereidende Kundalini yoga met daarna een dynamische meditatie met bovenlijf en armen op een mantra om de betekenis met dansgebaren te verbeelden, voorbij aan het brein.

Het woord mantra (Sanskriet) is opgebouwd uit twee delen: ‘man’ (denken/geest) en ‘tra’ (instrument of hulpmiddel). Door de klanken van de mantra te herhalen (hardop, fluisterend of in gedachten) ontstaat er een vibratie. Deze vibratie resoneert met de omgeving, in ons en om ons heen. Je hoeft de woorden die je zegt niet eens te begrijpen voor het effect ervan. Wel geeft het begrijpen ervan een extra dimensie aan de ervaring.

De armbewegingen stimuleren de lymfestroom en dat stimuleert de werking van ons immuunsysteem. Symbolisch openen we met onze armen ons hartgebied en geven ruimte aan hart, longen en andere organen. Het ritme van de mantra en de bewegingen, gecoordineerd met de adem, creëer je nieuwe ervaringen en brengt dit je een flow.

Toch ook ben je actief je brein aan het trainen en dit brengt de twee hersenhelften in balans en verbetert focus.

De yoga en de mantra's die we gebruiken komen veelal uit de Kundalini yoga traditie. Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn en werkt op de klieren.

Begeleid door de vibratie van de mantra's ontmoeten jouw handen en het helende geluid elkaar.

De repeterende bewegingen helpen op diepgaande wijze te luisteren naar wat er op dat moment in je innerlijk omgaat en om aandacht vraagt.

Wat levert het je op?

De yogaserie maakt je soepeler en bereidt je voor op de meditatie.Met de symbolische dansgebaren je je innerlijke leiderschap.

De rust en release van de meditatie met de dynamiek van de bewegingen en de ontdekking dat je zelf iets creëert, geeft voldoening en - in deze uitdagende tijden - nieuwe levenskracht.

Data, locaties, kosten: in het najaar van 2023 bied ik weer kosteloos en maandelijks een korte Meditatie met Gratie workshop aan.

 

 

 

Daarnaast kun je meedoen met:

 • Business yoga : korte, krachtige, transformerende oefeningen met als resultaat 'Bye Bye Stress': Haal het beste uit jezelf, je team, je bedrijf! Met als basis mijn 49-jarige kantoorervaring gecombineerd met mijn opleiding Business Yoga Speciaist.

 

Ik ben Teresa Brefeld (Param Simran Kaur):

 

Het is mijn missie om mensen te helpen en te begeleiden te ademen en te bewegen, en hen te inspireren van daaruit hun vitale en gezonde levensweg te vinden.

Het is mijn visie dat yoga en meditatie - yogische veranderwetenschap- of techniek - een sleutel tot een vitaal en gezond leven is omdat yoga zo veelzijdig is en op holistische wijze zijn uitwerking heeft op lichaam, geest, hart en ziel.

Ik ben als enig kind geboren op 6 juni 1954; ik ben gepensioneerd secretaresse en opgeleid als yogadocent, dansdocent en danstherapeut. Mijn vader overleed toen ik 17 was en mijn moeder toen ik 22 was. Ook begon ik op diezelfde leeftijd mijn werk als secretaresse in Gronau, Duitsland. Een zeer uitdagend begin van mijn werkende leven. Ik heb in totaal 49 jaar als secretaresse gewerkt, het grootste deel van mijn leven.

Als jonge vrouw kreeg ik de kans mijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid zodanig te ontwikkelen dat ik geld verdiende en een prettig en leuk leven kon leiden.

De keerzijde van de medaille: vele jaren van therapie volgden vanaf mijn 27e omdat de rouwverwerking verdrongen werd door de noodzaak te werken en de heel logische drang plezier te maken en het goed te hebben.

Rond de millennium wisseling besefte ik dat naast mijn kantoorwerk ook mijn liefde voor dans en yoga met anderen wilde delen. Dat was pittig om naast m’n werk te studeren en lessen op te starten.

Nu vele jaren later en achteraf gezien is dit toch heel rustig en geleidelijk gegaan, en kon ik m’n uren op kantoor wat minderen en mezelf als docent ontwikkelen.

Sinds ik met pensioen ben is het fijn vanuit rust in plaats van hyperactiviteit yoga, meditatie en dans te beoefenen en aan te bieden.

Yoga en meditatie maken dat ik kalm en rustig word. Elke dag weer begin ik opnieuw met mijn beoefening. Ik wordt regelmatig geconfronteerd met mijn tekortkomingen en angsten, met oud verdriet, met grote onrust in in mijzelf en door de onrust in door en stresserende invloeden door onze maatschappij, en ik leer om daar op de beste manier mee om te gaan, voor de beste versie van mijzelf.

Yoga en meditatie met dansante invloeden is een levensstijl geworden, inclusief gezond eten en een gezond slaappatroon.

Yoga en meditatie maken dat ik kalm en rustig word; dans en het dansante element dat ik aan yoga toevoeg, voegt meer vreugde, plezier en vrede toe. Als alleengaande en laatste in de vrouwenlijn voel ik de drive om iets substantieels na te laten.

Wat anderen van mij zeggen:

''Teresa, ik geef je een groot compliment, de yogalessen zijn goed voorbereid en ik heb er veel plezier aan beleefd. Ik weet geen verbeterpunten en ik geef je lessen daarom een dikke 9.''

Teresa is:

 • Empathisch

 • Hoog gehalte aan emotionele intelligentie

 • Creatief

 • Geduldig

 • Behulpzaam

 • Optimist

 • Interesse in anderen

 • Doorzetter

 • Opbeurend

 • Zegt het juiste op het juiste moment

 • Zorgvuldig

 

 

.